Individuele coaching
« Terug naar de overzichtspagina


Diensten

Je kunt bij ProostCoaching terecht voor:

Coaching op authentiek leiderschap
Authentiek leiderschap is leidinggeven aan jezelf en je omgeving waarbij je eigen missie het uitgangspunt is: je waarden, behoeften en drijfveren en jouw eigen visie 'Wat je wilt bijdragen aan je omgeving'.  Leiders die authentiek zijn, herken je aan hun gedrevenheid, hun innerlijke kracht en sterke focus op wat ze willen bereiken.
Leiderschapscoaching is gericht op het ontwikkelen van authentiek leiderschap door vanuit zingeving (ZIJN) naar vormgeving (DOEN) te komen. We maken contact met je innerlijke drijfveren en kwaliteiten; dat waar het je écht om gaat. Door hiermee verbinding te maken, herontdek je je eigen levenskracht en dat wat je meer inspiratie en energie in het werkleven geeft. Je wordt als leidinggevende ondersteund in het creëren van balans tussen het behalen van de organisatiedoelstellingen én het handelen vanuit deze eigen levenskracht. Zo kun je tot authentiek leiderschap komen. Dit geeft niet alleen meer energie, plezier en passie voor jezelf, maar ook voor je medewerkers en collega's.


Loopbaancoaching
Bij loopbaancoaching wordt de organisatie ondersteund bij het ontwikkelen van de loopbaan van de medewerker. De coaching is gericht op het inzichtelijk maken van motivatie, inspiratie en positieve werkbeleving. De medewerker raakt bewust van zijn of haar innerlijke kracht én vindt de juiste match tussen deze kracht en de organisatie. Vragen als: wie ben ik, waar sta ik voor, wat kan ik, waar wil ik heen en hoe kan ik dat bereiken, staan centraal.
Het resultaat is een vitaliserend toekomstperspectief doordat inzicht is ontstaan in de (loopbaan)mogelijkheden. Het is duidelijk op welke loopbaanontwikkeling de medewerker koerst en er is een stappenplan om het doel daadwerkelijk te bereiken. Dit kan betekenen dat de medewerker binnen de huidige baan nieuwe ontwikkelingen initieert. Ook kan het nieuwe perspectief leiden naar een nieuwe functie, intern of extern.


Coaching op persoonlijk leiderschap en ontwikkeling
Bij coachen op 'Persoonlijke leiderschap en ontwikkeling' word je gecoacht op het maken van krachtige keuzes in je werk, op het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en op een pro-actieve manier je eigen ambities vorm te geven.
In de dagelijkse dynamiek kun je gauw voorbij gaan aan jezelf. Je werkt hard, maar voelt weinig voldoening. Er valt zo veel meer te halen uit je potentieel! Daaraan werken is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Je ontdekt meer energie, meer plezier en meer inspiratie. Dat is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld je organisatie.
Bij deze coachingsvorm gaan we vanuit zingeving (ZIJN) naar vormgeving (DOEN). We maken contact met je innerlijke drijfveren en kwaliteiten; dat waar het je echt om gaat. Voorts gaan we op zoek naar de belemmerende overtuigingen, gedachten en patronen, die je (onbewust) tegenhouden in je eigen levenskracht te gaan staan. Dat doen we door gebruik te maken van Resation  
www.resation.nl. We ontwikkelen een betere balans tussen hoofd en hart & werk en privé.


Coaching op persoonlijke effectiviteit
Wie wil er niet graag voldoening uit zijn werk halen, goed functioneren, het werk met plezier uitvoeren en energiek aan het werk gaan? Soms lukt dat echter niet (meer); bijvoorbeeld omdat het werk te zwaar is, er komt teveel op je af waardoor je de focus bent kwijtgeraakt, je bent uitgekeken op je takenpakket of conflicten met collega's lopen hoog op.
Bij coaching op persoonlijke effectiviteit wordt er samen met jou gekeken naar je functioneren op het werk. Hoe beleef je je werk, wat zijn je valkuilen, wat zijn je sterke punten en hoe kun je die effectiever inzetten? Daarbij richten we ons op de ontwikkeling van je communicatiekracht, organisatie- en teamsensitiviteit en timemanagement. We werken aan het doorbreken van belemmeringen en het ontwikkelen van effectief gedrag.


Coaching bij stress/burnout
Het is mogelijk ongemerkt verwijderd te raken van je oertalenten en levensdoelen. Je leeft niet je volle potentie, je houdt je in, je leeft niet vanuit het vuur dat je drijft.
Met als gevolg dat het lichaam signalen afgeeft dat het niet meer in balans is. Klachten zoals demotivatie, vermoeidheid en stuurloosheid kunnen uitmonden in bovenmatige stress of burnout en zelfs tot ziekteverzuim op het werk.
Deze coachingsvorm is gericht op persoonlijk leiderschap door vanuit zingeving (ZIJN) naar vormgeving (DOEN) te komen. Je innerlijke drijfveren en kwaliteiten worden inzichtelijk gemaakt. Samen verkennen we wat onverwerkte zaken zijn en werken we aan een betere balans tussen hoofd en hart & werk en privé.
Verbinding maken met je eigen levenskracht en missie geven je leven betekenis en richting; dat brengt je passie en levensvreugde.


Verlies- en rouwverwerking
(Dreigend) ontslag, faillissement, overbelast zijn, reorganisatie, pensioen of door ziekte niet meer kunnen werken. Dat wordt werk gerelateerd verlies genoemd. Je ervaart, net als bij het verlies van een naaste, rouw.
Ook verlies van een naaste, collega, echtscheiding, zieke partner of ernstig ziek kind thuis heeft invloed op je functioneren op het werk. Je kunt misschien minder werk aan, heeft moeite met concentratie of je kunt zomaar emotioneel worden.
Als deze ervaringen en gevoelens niet in de openheid (mogen) komen, dan is het mogelijk dat je vastloopt. Door een adequate begeleiding bij het verwerken van verlies en rouw kun je weer op een gezonde manier een nieuwe stap in je loopbaan zetten.

Stel een vraag »