Ontwikkelingsproducten
Maatwerk
Door concrete vragen van en in samenwerking met opdrachtgevers ontstaan er steeds nieuwe 'ontwikkelingsproducten'. Soms worden deze doorontwikkeld in samenwerking met interne coaches bij opdrachtgevers. De inzichten en instrumenten die hieruit voortkomen, kunnen weer worden toegepast en zijn ondersteunend aan andere transitietrajecten.
Voorbeelden:
. het opzetten van een ontwikkeltraject voor assistenten in opleiding (aio's) bij academische ziekenhuizen om hun competenties te vergroten,
. een intervisietraject voor managers,
. een leergang 'strategisch sturing geven' voor db-leden van ondernemingsraden (opleiding op post-HBO niveau gebaseerd op competentiegericht leren)

Ook werkt ProostCoaching samen met anderen aan producten en instrumenten gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Resation: Maak kennis met omkeren
Hoe reageer je op moeilijke of uitdagende momenten? Het model Resation bevat de kern van overleven en beleven. Het geeft je op verrassend eenvoudige wijze inzicht waar je nu bent in relatie tot jezelf, de ander, het team, de organisatie. Het model is behulpzaam in de onderlinge communicatie. Ook zie je het veranderingsproces in de tijd. Tijdens mijn jarenlange praktijkervaring werkte ik intuďtief al zo. In samenwerking met andere professionals uit verschillende disciplines is het model tot stand gekomen en verder doorontwikkeld. Binnenkort komt de website Resation vrij en is nadere informatie te vinden te samen met een aanbod van workshops e.a..  
www.resation.nl

Meditatie
Hoor je de stilte? In de stilte ontmoet je jezelf,  hoor je je eigen stem en vind je antwoorden.
Sinds 2008 begeleid ik Iedere vrijdagavond een stilte- en mediatiegroep in Maartensdijk. Mijn ervaringen met meditatie breng ik mee in de coachingstrajecten. Soms maak ik gebruik van mediatie-oefeningen tijdens coachinggesprekken.

Om een indruk te krijgen, kun je hier het geluidsfragment met mediatie-oefeningen downloaden.

ProostCoaching werkt ook samen met het  Zencenter de Noorderpoort  in het Drentse Wapserveen
www.zenleven.nl/zenleven/Home_Zen.html

Het kostbare van het ouder worden
ProostCoaching heeft in samenwerking met anderen een gesprekkencyclus over 'het kostbare van het ouder worden' ontwikkeld. Een cyclus waarin de verschillende fasen van de mens in het Leven (per 7 jaar in een cyclus van 3) in beeld worden gebracht en de diepere betekenis van deze fasen in ‘het Ouder worden’ worden toegelicht.

Meer informatie: (pdf bestanden 'Gesprekkencyclus Levensvragen' en 'Het kostbare van ouder worden')Stel een vraag »